Report App bij ‘Geld of je leven’ op NPO radio 1. Luister hier.

Investeer in een methode die niet alleen belooft, maar ook levert.

Frank Peters & Karin Bosman

Omdat geen organisatie hetzelfde is biedt onze methode de mogelijkheid en flexibiliteit om naadloos aan te sluiten op de unieke behoefte van jouw organisatie. Duurzame verbeteringen op langere termijn bereik je door het aanmoedigen van een cultuur van continu leren. Onze aanpak richt zich op voorkomen, aanpakken en leren: een allesomvattende benadering voor het waarborgen van een veilige en respectvolle werkomgeving.

Wat houdt het in?

Voorkomen – preventie als fundament

In de kern van onze methode staat preventie. We geloven in het creëren van een cultuur waarin ongewenst gedrag geen kans krijgt om zich heen te grijpen. Dit begint met bewustwording en het proactief onder de aandacht brengen van beleid dat respect en integriteit aanmoedigt. Onze aanpak is niet gebaseerd op overmatige metingen, maar op het stimuleren van een gezonde cultuur vanaf het allereerste begin.

Met deze methode verschuif je van een reactieve benadering naar een proactieve benadering, waardoor preventie interventies niet meer worden belemmerd (gesaboteerd).

Hierdoor biedt het organisaties niet alleen de nodige kennis, maar ook het handelingsrepertoire om het zwijgen over dit lastige onderwerp te doorbreken. Deze aanpak helpt niet alleen bij het verminderen van de gevolgschade van grensoverschrijdend gedrag, zoals arbeidsstress, maar heeft ook als doel de jaarlijkse kostenpost voor werkgevers van ruim 3 miljard euro te verminderen.

Dit boek is een waardevolle bron voor ondernemers, bestuurders, en HR-professionals die actief aan de slag willen met het aanpakken van grensoverschrijdend gedrag en verbeteringen willen aanbrengen in hun eigen organisatie. Het biedt praktische inzichten en concrete stappen om een positieve verandering te bewerkstelligen en een veilige en gezonde werkomgeving te bevorderen.

Mariëtte Hamer, Beeld: ANP

“Zwijgen leidt tot een omgeving waarin grensoverschrijdend gedrag kan ontstaan, kan gedijen, waarin niets gebeurt om mensen te beschermen. Maar niets doen is geen optie. En met het handelingsperspectief dat wordt geboden in dit boek, is daar ook geen excuus meer voor. Dus stop het zwijgen en ga in gesprek!”

Quote uit voorwoord Stop het zwijgen door Mariëtte Hamer, Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld

Aanpakken – Snel en doelgericht aanpakken

Wanneer er sprake is van ongewenst gedrag is het van belang om hier snel en doeltreffend op te reageren. Met onze methode bieden we flexibiliteit in het aanpakken van ongewenst gedrag. We passen onze aanpak aan op de specifieke behoefte van jouw organisatie.

Uiteraard voldoet Report App met deze methode aan alle daarvoor geldende wettelijke verplichtingen en meer. We begrijpen dat elke situatie uniek is, waardoor onze methode individuele ondersteuning en begeleiding voor alle partijen biedt.

Leren – Blijvend leren voor duurzame resultaten

Doorlopend leren vormt de ruggengraat van een gezonde werkcultuur. Met de inzet van onze methode wordt reflectie en evaluatie in de organisatie op elk niveau aangemoedigd. Dit betekent niet direct het meten van elk aspect, maar eerder het stimuleren van een leercultuur waarin feedback wordt omarmd en waar voortdurend wordt gewerkt aan verbetering. Ons platform zorgt ervoor dat elke stem gehoord wordt, waar respect en integriteit de norm zijn en waar het zwijgen definitief wordt doorbroken.

Stop het zwijgen: Adviezen voor het voorkomen en aanpakken van grensoverschrijdend gedrag in organisaties.